Vill du också ha ett snyggt skägg?

okt 5, 2022

Killar glöm inte att sköta om ert skägg. Ett välvårdat skägg ser inte bara snyggt ut utan blir även ett statment och kommer dra uppmärksamhet till sig. Dock kan det ta tid att odla ett skägg men om du har tålamod kan du få utdelning. För att kunna skapa något behövs nämligen en grund att arbeta med. Dock är det inte alla som kan eller har hårväxten för att odla ett skägg som kommer att se snyggt ut. Vi alla föds med olika gener och har du oturen med att ha en ojämn skäggväxt är det bättre och snyggare att hålla det kort.

Låt det växa fritt

Låt skägget växa ut ett antal veckor innan du antingen går till en barberare eller ska klippa det själv. Har du låtit det växa finns det nämligen en tillräcklig längd att ta av och skägget har fått utvecklas fritt och då kan man enklare se strukturen och kvaliteten. Jag vet, det kommer inte vara kul att låta det växa helt fritt och ja du kommer se lite galen ut under tiden men ha tålamod. Det kommer att vara värt det tro mig.

Jag har också fått förklarat för mig att man inte ska vänta med att börja använda skäggprodukter. Jag själv trodde att man skulle börja med produkter efter att man till exempel varit hos barberaren men det var fel. Börja direkt och du kommer hjälpa ditt skägg att växa och må bättre och din barberare kommer få bättre förutsättningar för att få en snyggare form på ditt skägg.

Glöm inte att återfukta

Det är som sagt viktigt att återfukta huden och skägget för då kommer skäggstråna kunna växa utifrån de bästa förutsättningarna. Är det torrt kommer skäggstråna bli spröda och hela skägget kommer se tråkigt ut. Ditt första inköp borde därför vara en skäggolja som kommer tränga ner på djupet och även kommer förhindra att huden blir irriterad eller börjar att klia.

Det är också viktigt att hålla skägget rent med ett schampo som är framtaget för just skägg. Många använder vanligt schampo eller enbart tvål och det kommer torka ut både huden och skäggstråna. Du ökar även risken att få mjäll vilket inte är speciellt roligt. Efter att du tvättat ansiktet ska du försiktigt torka det med en handduk och tänk på att inte gnugga för hårt så du skadar skäggstråna eller huden. Har du tillräckligt långt skägg kan det också behövas att du borstar eller kammar skägget. Du vill ju undvika tovor samt hjälper det till att fördela produkterna du använder och stimulerar hårstrånas möjlighet att växa. Efter att du använt borsten en tid får du inte glömma att rengöra den så du förhindrar gamla produktrester och bakterier att spridas som kan skapa irritation.

Några tips när det kommer till att odla ett skägg. Jag är absolut ingen expert men tycker själv att det är kul med skägg och försökt fånga upp tips och trix som jag hört och lärt mig genom åren.

 

 

Fler inlägg från Kapten Lindström