Vad ska man köpa för present?

okt 4, 2022

Jag upplever att många av mina killkompisar och även jag har svårt att komma på vad man ska köpa i julklapp till mamma eller i födelsedagspresent till syrran. Lika svårt varje gång, jag vet men jag ska försöka komma med lite tips som gör det enklare.

Ett av mina första tips är att inte skjuta på det in i de sista. Vänta inte tills det blir både stressigt eller panik tidsmässigt. Du gör bara det svårare för dig och det slutar med att du får köpa något i all hast som ändå inte blir bra. Utan börja i god tid och fråga personen vad hen vill ha eller om du ska gå ihop med någon annan familjemedlem om att köpa något.

Mitt andra tips (som jag ofta brukar ta till själv) är att välja ut en butik och ta hjälp av butikspersonalen. Berätta vem du ska köpa till och så brukar personalen kunna hjälpa till med att plocka fram några alternativ som du sen kan välja mellan.

Nästa tips är att alltid lämna med kvittot. Att man inte får lämna tillbaka en present och välja något annat känns förlegat om jag ska vara ärlig. Är ju roligare om personen får något eller kan byta till något hen vill ha och som faktiskt kommer till användning. I stället för att presenten ska ligga kvar i lådan och det bara är bortkastade pengar. Många butiker erbjuder även presentinslagning så fråga om hjälp med det så slipper du fixa det själv och när du lämnar butiken är allt fixat och klart.

Mitt sista tips är kanske inte är det mest innovativa presenten men ett säkert alternativ i de flesta fallen. Köp ett presentkort antingen på en stor kedja som har ett stort och brett utbud eller på personens favoritbutik. Kanske lite opersonligt men det går i stort sett alltid hem och de är relativt enkelt val för dig.

Jag tror att många låser sig vid att det blir jobbigt och därför tar den enkla utvägen men det behövs inte. Gör det inte svårare än det är och den som får presenten kommer bli gladare och du slipper höra kommentarer från vänner och familj. Testa och se kanske hjälper det.

 

 

Fler inlägg från Kapten Lindström