Tänk på detta innan du monterar nya däck

dec 18, 2022

Det finns en del saker som det är viktigt att tänka på när du monterar nya däck på din bil. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på:

Välj rätt däck: Det är viktigt att du väljer rätt däck för din bil och dina behov. Du bör tänka på vad du använder bilen till, vilken typ av väglag du kör på mest och hur mycket du tänker köra. Du bör också tänka på hur mycket du vill spendera på däcken.

Kontrollera däckdimensionerna: Det är viktigt att du kontrollerar att däckdimensionerna är rätt för din bil. Om du väljer däck med fel dimensioner kan det leda till att bilen inte kör rätt och kan öka risken för olyckor.

Kontrollera däcktrycket: Det är viktigt att du kontrollerar däcktrycket på dina däck regelbundet. Om däcktrycket är för lågt kan det leda till att däcken slits snabbare och att bilen drar åt ena hållet. Om däcktrycket är för högt kan det leda till att däcken blir för varma och kan spricka.

Byt däcken i par: Det är viktigt att du byter dina däck i par, det vill säga att du byter båda däcken på samma axel samtidigt. Om du byter ett däck på en axel och inte det andra kan det leda till att bilen inte kör rätt och kan öka risken för olyckor.

Använd rätt verktyg: Det är viktigt att du använder rätt verktyg när du monterar nya däck. Först och främst måste du ha ordentligt däckställ för lagring av dina däck. Om du använder fel verktyg kan du skada däcken eller skruvarna och det kan leda till att däcken inte sitter ordentligt fast.

Rengör däcket och fälgarna: Det är viktigt att du rengör däcket och fälgarna innan du monterar däcken. Detta hjälper till att säkerställa att däcken sitter ordentligt fast och att du kan se om det finns några skador på däcken eller fälgarna.

Montera däcken: När du har gjort alla förberedelser är det dags att montera däcken. Du bör följa instruktionerna för dina däck noga för att säkerställa att du monterar däcken på rätt sätt. Det är viktigt att du använder rätt verktyg och säkerställer att däcken sitter ordentligt fast.

Kontrollera däcken: Efter att du har monterat däcken är det viktigt att du kontrollerar att däcken sitter ordentligt fast och att det inte finns några lösa skruvar. Du bör också kontrollera att däcken är balanserade och att däcktrycket är rätt.

Återmontera navkapslar och klackar: Om du har navkapslar och klackar på dina däck bör du återmontera dem efter att du har monterat däcken. Det är viktigt att navkapslarna och klackarna sitter ordentligt fast för att säkerställa att däcken håller sig på plats.

Kör försiktigt: Efter att du har monterat nya däck är det viktigt att du kör försiktigt de första milen. Detta hjälper till att säkerställa att däcken sitter ordentligt fast och att du kan känna om det finns några problem med däcken.

Det är viktigt att du tänker på dessa saker när du monterar nya däck på din bil. Genom att följa dessa råd kan du säkerställa att du monterar däcken på rätt sätt och att du kan köra säkert med dina nya däck. Behöver du hyllsystem och däckställ för att förvara dina däck kontakta Brännehylte Lagersystem.

Fler inlägg från Kapten Lindström