Snart är det jul!

dec 1, 2022

Puhh då var halloween bakom oss. Hade ni en bra halloweenhelg?

Vi har låtit barnen klä ut sig och gå lite bus eller godis i vårt kvarter. Barnen hade jättekul och fick mängder med godis som de var snabba med att äta upp. Mindre kul för oss föräldrar när sockerkicken slog till och alla tre barnen envisades inte bara med att dra fram alla leksaker utan även vägrade gå och lägga sig. Blev en lång kväll som fick avslutas med att plocka undan en mängd legobitar och Paw Patrol hundar.

Jag och min fru passade även på att gå på bio och se den nya Hallowen Ends filmen. Jag har alltid älskat de filmerna och sett alla när de kommit ut på bio eller DVD (när man fortfarande gick och hyrde filmer).

Nästa firande blir advent och börja förbereda inför julen. Vi har lite traditioner som vi brukar hålla oss till för barnens skull. De tycker det är kul och förhoppningsvis får de fina minnen som de kan tänka tillbaka på när de är äldre. Bland annat kollar vi alltid på Ensam hemma filmerna där Kevin blir lämnad ensam hemma av sin familj och får skydda huset mot två klantiga och roliga inbrottstjuvar. Sen brukar vi alltid baka pepparkakor och koka knäck. Det är familjens absoluta favoriter så de är stående julgodis varje år.

Närmare jul är det dags att köpa granen så barnen får vara med och klä den. Från att de alla tre varit små har min fru köpt julornament till alla tre och nu får de vara med och hänga upp sina egna ornament, vilket de tycker är jätte kul och spännande.

Har ni några roliga traditioner??

Fler inlägg från Kapten Lindström