Flyttfirma du kan lita på

okt 26, 2022

Betalt samarbete

Funderar du på att anlita en flyttfirma för att hjälpa dig med din kommande flytt? Oavsett om du flyttar över staden eller över landet kan en professionell flyttfirma göra processen mycket enklare och mindre stressig. Men hur väljer du rätt flyttfirma? Vad är några saker du bör titta på? Och vad är röda flaggor som tyder på att du bör fortsätta att shoppa runt? Fortsätt läsa för att få våra tips om hur du hittar ett välrenommerat, pålitligt och prisvärt flyttföretag. Du kommer att bli glad att du gjorde det när din flytt går smidigt!

Att tänka på innan man ska anlita flyttfirman

Om du planerar en flytt måste du hitta ett välrenommerat flyttföretag som kan hjälpa dig med logistiken. Men hur vet du vilken flyttfirma som är rätt för dig?

Här är några saker att titta på när du väljer flyttfirma:

Licensierat och försäkrat flyttfirma

Se till att företaget är licensierat och försäkrat. Detta är viktigt. Detta är viktigt ifall det skulle hända något med dina saker under flytten.. Vem som helst kan köpa en lastbil och kalla sig för en “flyttfirma”, men det är bara de som är officiellt licensierade och försäkrade som är juridiskt förpliktade att skydda din egendom under flytten. I Sverige är det lag på att de som bedriver en flyttfirma och säljer flyttjänster måste ha ett yrkestrafiktillstånd utfärdat från Transportstyrelsen annars bryter de mot yrkestrafiklagen och det är straffbart.

Offert från flera företag

Få offerter från flera företag. Få offerter från minst tre olika flyttfirmor så att du kan jämföra priserna. Oftast visar sig att det är ganska stora skillnader i priser och det man erbjuder som flyttfirma. Så en fördel är att ta flera offerter jämföra de och bestämma sig för mest prisvärd lösning.

Recensioner på nätet

Läs recensioner på nätet. Läs recensioner på nätet om flyttfirmor för att få en uppfattning om deras rykte. Visst brukar man skriva massa onödigt i recensioner men det är ändå bra att kolla igenom vad folk skriver.

Rekommendationer

Be om rekommendationer. Fråga dina vänner och familjemedlemmar om de har några rekommendationer om flyttfirmor. Det är en av säkraste sett att anlita bra och trygg flyttfirma.

Erfarenhet och renome

Se till att företaget har erfarenhet. Välj ett företag som har varit verksamt i minst några år. Anlita ett välrenommerat företag. Välj ett företag som du känner dig trygg med och som du kan lita på.

Företagets tjänster

Fråga om företagets tjänster. Ta reda på vilka tjänster företaget erbjuder och om de kommer att kunna uppfylla dina behov. Erbjuder de med tjänst före, under och efter flytten som professionell flyttstädning, magasinering osv.

Skriftliga offerter och jämförelse

Få allting skriftligt. Se till att du får en skriftlig uppskattning av kostnaden för flytten innan du anlitar ett företag. Jämför offerterna. När du har fått offerter från flera olika företag och jämför dem för att se vilket som är mest prisvärt.

Dolda avgifter

Kontrollera om det finns dolda avgifter. Vissa flyttfirmor tar ut dolda avgifter, så se till att fråga om dessa innan du anlitar dem.

Fler inlägg från Kapten Lindström