Bygg din pool hemma i trädgården

dec 17, 2022

Att bygga en pool hemma kan vara en stor projekt, men det kan också vara en mycket givande upplevelse om du planerar och följer alla steg noga.

Grundläggande stegen som krävs för att bygga en pool hemma

 1. Välj en plats: Det första steget är att välja en plats för poolen. Tänk på hur mycket sol den får, vilken storlek den kan vara och om den kommer att störa grannar eller inte.
 2. Få tillstånd: Innan du börjar bygga din pool måste du säkerställa att du har alla nödvändiga tillstånd och godkännanden från lokala myndigheter. Detta kan inkludera bygglov och vattenanslutningar.
 3. Välj en form och storlek: Det finns många olika former och storlekar att välja mellan när det gäller pooler, så tänk på vad som passar bäst för din plats och dina behov.
 4. Förbered marken: Innan du kan börja bygga poolen måste marken förberedas. Det här innebär att du måste gräva upp marken och förbereda den för poolen. Det kan också innebära att du behöver lägga grunden för poolen. Innan du börjar måste du skaffa grävmaskin och andra maskiner som hjälper dig.
 5. Lägg poolkanten: När marken är förberedd är det dags att lägga poolkanten. Det finns olika material att välja mellan, inklusive betong, fiberarmerad plast och sten.
 6. Lägg poolbottnen: När poolkanten är på plats är det dags att lägga poolbottnen. Det finns olika material att välja mellan, inklusive sand och stenull.
 7. Installera poolväggar och tak: När bottnen är på plats är det dags att installera poolväggarna och taket. Det finns olika material att välja mellan, inklusive betong, fiberarmerad plast och sten.
 8. Installera poolenheter: När poolväggarna och taket är på plats är det dags att installera poolenheterna, inklusive filtreringssystem, värmesystem och klorering.
 9. Täck poolen: När allt är på plats är det viktigt att täcka poolen när den inte används för att skydda den mot skador och förhindra att den får skräp och fallande löv i sig. Det finns olika typer av pooltäcken att välja mellan, inklusive solida täcken och bubbelplasttäcken.
 10. Sköt din pool: För att din pool ska vara så säker och trevlig att använda som möjligt är det viktigt att du sköter den på rätt sätt. Detta innebär att du måste rengöra poolen regelbundet, hålla koll på pH-värdet och klorera vattnet.
 11. Vissa människor passar på och även bygger uterum med skjutpartier eller pergola när de väl är igång.

Det är viktigt att komma ihåg att bygga en pool hemma kan vara en stor och kostsam process. Det är därför viktigt att du planerar och förbereder dig noga innan du påbörjar projektet. Du bör också överväga att anlita en professionell för att hjälpa dig att bygga din pool, eller köpa pool, särskilt om du inte har erfarenhet av att bygga pooler.

Hur sköter man en pool?

Det finns en del saker du kan göra för att sköta din pool på bästa sätt:

 1. Kontrollera pH-värdet: Det är viktigt att hålla ett öga på pH-värdet i din pool, eftersom det påverkar hur väl kloret fungerar och hur skönt det är att simma i vattnet. pH-värdet ska ligga mellan 7,2 och 7,6 för att poolen ska vara så säker och trevlig att använda som möjligt.
 2. Klorera vattnet: Klorering är viktigt för att hålla poolen rent och förhindra att bakterier och alger växer. Se till att du följer anvisningarna för hur mycket klor du behöver lägga till i poolen.
 3. Rengör poolen: Se till att rengöra poolen regelbundet för att få bort skräp, löv och annat som kan hamna i vattnet. Du kan använda en poolskimmer och en borste för att rengöra poolen.
 4. Täck poolen: Täck poolen när den inte används för att skydda den mot skador och förhindra att den får skräp och fallande löv i sig.
 5. Kontrollera och sköt poolteknik: Se till att du kontrollerar och sköter pooltekniken regelbundet, inklusive filtreringssystemet, värmesystemet och pumpen.
 6. Var säker: Var alltid säker när du använder din pool. Se till att du har rätt säkerhetsutrustning, som livlinor och flytvästar, och att du följer alla säkerhetsföreskrifter.

Genom att följa dessa steg kan du hålla din pool i bra skick och få många sköna stunder i vattnet.

Fler inlägg från Kapten Lindström