Aluminiumprofiler – Vad är det?

okt 12, 2022

Betalt samarbete

Aluminiumprofiler används i en mängd olika tillämpningar. De kan oftast anpassas för specifika konstruktioner som exempelvis bansystem eller arbetsstationer. Aluminiumprofiler har många fördelar som gör dem idealiska för användning i en mängd olika branscher. Några av fördelarna med aluminiumprofiler är bland annat följande:

  • Starka och hållbara
  • Väderbeständiga
  • Lätta att använda
  • Går att anpassa till kundspecifika konstruktioner

Vinkelprofiler i aluminium

Aluminiumprofiler som vinkelprofiler används i t.ex. för ramar och stödkonstruktioner, butiksinredningar, utställningsmontrar med mera. Det finns flera skäl till varför aluminiumprofiler ofta används i dessa tillämpningar. Aluminium är en stark men ändå lätt metall som nämnt ovan och är även lätt att arbeta med.

Bosch Rexroth aluminiumprofiler

Bosch Rexroths aluminiumprofiler är ett bra exempel på de aluminiumprofiler som finns på marknaden. Bosch Rexroth är en ledande tillverkare av aluminiumprofiler och har ett stort byggsystem med över 1500 komponenter och är en av världens största byggsystem för just detta. De har funnits med och utvecklats i över 30 år och med sin gedigna erfarenhet så blir det bara bättre och bättre. Detta erbjuder kunder näst intill ett oändligt antal möjligheter till kombinationer att bygga en bra arbetsmiljö.

Fler inlägg från Kapten Lindström