Aktiva högtalare – Vad innebär det?

okt 27, 2022

Betalt samarbete

Aktiva högtalare är elektroniska enheter som omvandlar elektriska ljudsignaler till ljud. Termen ”aktiv” syftar på att dessa enheter har inbyggda förstärkare, som aktiva högtalare behöver för att fungera. De flesta passiva högtalare har å andra sidan inga förstärkare och är istället beroende av en extern förstärkare för att förstärka signalen.

Aktiva högtalare drivs antingen av batterier eller en växelströmsadapter. Fördelen med aktiva högtalare är att de är mycket bärbara och lätta att sätta upp. Dessutom ger aktiva högtalarsystem vanligtvis bättre ljudkvalitet än sina passiva motsvarigheter.

Fördelen med aktiva högtalare är att du inte längre behöver oroa dig för om du använder rätt förstärkare för dina högtalare. Högtalaren och förstärkaren är redan sammansatta under produktionen och fungerar som en enhet kan man säga. Du behöver alltså bara koppla in en strömkabel i ett uttag och du är good to go. Mycket bekvämt och smart.

Låter detta intressant? Promix har ett brett sortiment med aktiva högtalare av hög kvalitét som du kan beställa hem online. Kika på deras sida om detta låter som något för dig!

Fler inlägg från Kapten Lindström